Fatbike

Det finns snabbare cyklar än fatbikes MEN knappast roligare. Det vågar vi lova. Fatbikes utvecklades först i USA som en ren snö- eller sandcykel men den visade sig även vara överraskande bra på vanliga skogsstigar vilket breddade kundkretsen rejält. Fatbikes sågs först som en fluga men ganska snabbt har intresset och marknaden vuxit snabbt. I början var det små märken som vågade sig på att tillverka fatbikes – i dag har alla stora märken en modell. Ofta flera.


Utmärkande för en fatbike är enkelheten. Det finns dämpade fatbikes men dämpningen sitter huvudsakligen i däcken. Ska du cykla på gropigt underlag, släpp då ut luft ur däcken så glider du fram mjukare. Gör samma sak om du vill ha extra bärighet, som på snö eller sand. Det finns inget underlag som stoppar en fatbike. Den enda begränsningen är dina ben och lungor. Cykling är skonsamt mot kroppen vilket gör att de allra flesta kan cykla, Oavsett ålder.

Fatbike Adventure har även barncyklar för barn från fem år och uppåt vilket gör att hela familjen kan ta en cykeltur.


Men är den inte tung att cykla? Den frågan är nog den vanligaste frågan en fatbikeägare får. Svaret är nej. På asfalt finns det många cyklar som är bättre lämpade men ge dig ut i skog och mark, då kommer du bli överraskad över hur lätt det är att cykla fatbike. Och hur roligt det är.

Vi lovar.